Webdesign

Webdesign is het proces van het creëren van de visuele en functionele aspecten van een website. Dit omvat het ontwerpen van de lay-out, het kiezen van kleurenschema’s, typografie, en het creëren van een gebruiksvriendelijke navigatiestructuur. Het doel van webdesign is om aantrekkelijke en effectieve websites te maken die de gebruikerservaring verbeteren en de doelstellingen van de website-eigenaar ondersteunen. Een goed ontworpen website kan de geloofwaardigheid van een merk versterken, conversies verhogen en de algehele tevredenheid van de gebruiker verbeteren. Webdesigners combineren creativiteit met technische vaardigheden om websites te creëren die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

Neem contact op

Met onze Head of Design Isabel van Kouwen

Volg ons op

            

Waarom is een goed design belangrijk

Een goed design is cruciaal voor je website omdat het de eerste indruk van bezoekers bepaalt en hun gebruikservaring beïnvloedt. Een aantrekkelijk en intuïtief ontwerp houdt gebruikers langer op je site, wat de kans vergroot dat ze de gewenste acties ondernemen, zoals aankopen doen of contact opnemen. Goed design zorgt ook voor een duidelijke navigatie, waardoor bezoekers snel vinden wat ze zoeken. Bovendien versterkt een professioneel design de geloofwaardigheid en het vertrouwen in je merk. Responsive design is essentieel om ervoor te zorgen dat je site er op alle apparaten goed uitziet en functioneert, wat de algehele gebruikerservaring verbetert.

Het proces bij LAAIEND

Bij LAAIEND start het proces van webdesign met een nauwe samenwerking, waarbij we samen de look en feel bepalen en het briefingformulier doornemen. Zodra dit is ingevuld en we op één lijn zitten, gaan we aan de slag met het ontwerp. We beginnen altijd met het ontwerpen van de homepage, waarbij we twee verschillende concepten presenteren om uit te kiezen. Na het selecteren van een richting, gaan we verder met het ontwerpen van alle pagina’s. Gedurende het proces zijn er twee feedbackrondes om ervoor te zorgen dat het ontwerp volledig aan je verwachtingen voldoet.

Webdesign is het proces van het creëren van de visuele en functionele aspecten van een website.