Selecteer een pagina

Server Side
Tracking

Server-side tracking is een geavanceerde methode voor het verzamelen van gebruikersgegevens op een website of app. In tegenstelling tot traditionele client-side tracking, waarbij de trackingcode op de browser van de gebruiker draait, verwerkt server-side tracking gegevens rechtstreeks op de server van de website. Dit biedt voordelen zoals betere gegevensprivacy en -beveiliging, meer controle over gegevensverzameling en een hogere nauwkeurigheid van de gegevens. Bij LAAIEND begrijpen we de kracht van server-side tracking en helpen we onze klanten om optimaal gebruik te maken van deze technologie om waardevolle inzichten te verkrijgen en hun online prestaties te verbeteren.

Neem contact op

Met onze Data expert Martijn Deilbel

Volg ons op

            

Wat houdt server side tracking in:

Server Side Tracking stelt jou in staat om gegevens op een betrouwbare en veilige manier te verzamelen door gebeurtenissen en interacties rechtstreeks aan de serverzijde te registreren, in plaats van afhankelijk te zijn van client-side tracking via browsers. Dit biedt een meer robuuste en controleerbare methode voor het verzamelen van gegevens, wat essentieel is voor complexe digitale omgevingen en privacygerichte regelgeving.

Voordelen van server side tracking:

Door gebruik te maken van Server Side Tracking kun je een nauwkeuriger beeld krijgen van gebruikersgedrag en interacties, ongeacht het type apparaat of platform dat wordt gebruikt. Het biedt ook verbeterde gegevensprivacy en -beveiliging, omdat gevoelige informatie niet rechtstreeks aan de browser wordt blootgesteld. Bovendien biedt Server Side Tracking meer flexibiliteit bij het integreren van verschillende gegevensbronnen en het uitvoeren van complexe analyses.

Waarom met LAAIEND:

Bij LAAIEND hanteren we een doelgerichte aanpak voor het implementeren en optimaliseren van Server Side Tracking, waardoor jouw organisatie kan profiteren van nauwkeurige gegevensverzameling en waardevolle inzichten.

Proces van LAAIEND:

  1. Analyse van behoeften en doelstellingen: We starten met een diepgaande analyse van jouw behoeften en doelstellingen met betrekking tot gegevensverzameling en -analyse. We willen een duidelijk beeld krijgen van jouw bedrijfsdoelen, de aard van jouw digitale activiteiten en de vereisten voor gegevensverzameling en -analyse.
  2. Technische implementatie: Vervolgens gaan we over tot de technische implementatie van Server Side Tracking, waarbij we de benodigde configuraties uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle relevante gegevens op een betrouwbare manier worden verzameld en doorgestuurd naar jouw analyticsplatform.
  3. Monitoring en optimalisatie: Gedurende het hele proces blijven we voortdurend monitoren en optimaliseren, waarbij we de prestaties van de Server Side Tracking implementatie nauwlettend volgen en aanpassingen maken waar nodig. We streven ernaar om een naadloze en efficiënte gegevensverzamelingsworkflow te creëren die jouw bedrijf voorziet van de inzichten die nodig zijn om succesvol te zijn in de digitale wereld.

Met onze expertise en toewijding aan resultaten, kun je erop vertrouwen dat LAAIEND jouw partner is voor het implementeren en optimaliseren van Server Side Tracking, waardoor jouw bedrijf een concurrentievoordeel krijgt en beter in staat is om data-gedreven beslissingen te nemen.

Bij LAAIEND begrijpen we de kracht van server-side tracking en helpen we onze klanten om optimaal gebruik te maken van deze technologie om waardevolle inzichten te verkrijgen en hun online prestaties te verbeteren.