Pinterest

Pinterest is een creatief platform met 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers. Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om te oriënteren en inspiratie op te doen. Je kunt een afbeelding of filmpje plaatsten die andere dan op hun eigen borden kunnen ‘pinnen’.

Wat is Pinterest?

Pinterest is een creatief platform met 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers. Pinterest wordt voornamelijk gebruikt om te oriënteren en inspiratie op te doen. Je kunt een afbeelding of filmpje plaatsten die andere dan op hun eigen borden kunnen ‘pinnen’. Pinnen is het opslaan van afbeeldingen van andere gebruikers op jouw eigen boards. Social media platformen worden meestal gebruikt voor communicatie tussen mensen. Bij Pinterest ligt dat anders. Gebruikers van Pinterest zijn op zoek naar inspiratie voor hun aankoop. Producten mogen hier op de voorgrond staan. Met de aparte ‘winkelen’ pagina op het bord van zakelijke account kan meteen naar de webshop worden verwezen.

Pinterest voor verkeer naar website

Pinterest zorgt voor extra verkeer naar websites toe. Meer dan andere social media platformen. Via organische posts kun je al veel consumenten vinden. In tegenstelling tot andere social kanalen heeft content op Pinterest een lang leven. Pins zijn goed vindbaar via zoekwoorden en de afbeeldingen worden bewaard op eigen borden.

Pinterest marketing

Content maken voor je potentiële klanten, dat is waar Pinterest marketing om draait. De content moet inspirerend zijn en goed vindbaar. Zoekwoorden zijn daarom erg belangrijk. De juiste zoektermen bij je pin zorgt ervoor dat mensen je pins kunnen ontdekken. Zorg bij content voor Pinterest dat het tijdloos is. De content die je nu deelt is over een half jaar nog steeds relevant. Goede kwaliteit foto’s of afbeeldingen trekken de aandacht.

Pinterest voor jouw bedrijf

Pinterest is een platform die goed is om toe te voegen in je marketingmix. Via Pinterest kun je meer bezoekers naar je website trekken, brand awareness op bouwen en verkoop stimuleren. Pinterest is het enige platform waarop mensen actief naar de volgende stap kijken, zodat je ze op het juiste moment in het besluitvormingsproces kunt bereiken. 85% van de wekelijkse pinners heeft iets gekocht naar aanleiding van pins van verschillende merken.

Meer weten over wat Pinterest marketing voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul dan vrijblijvend het onderstaand formulier in of bel 030-22 323 23