Social Media Marketing

Dagelijks maken miljarden mensen over de hele wereld gebruik van social media. Elke doelgroep is op een platform te vinden. Ook die van jou! Met een goede inzet van social
media marketing kunnen we die bereiken.

Wat is social media marketing?

Social media marketing gaat over alle marketingactiviteit die worden ingezet via social media platformen. Social media marketing is heel breed. Van organische posts op Instagram tot advertenties op LinkedIn. Voor verschillende doelstellingen is social media marketing in te zetten. Voor het verkopen van producten, branding, naamsbekendheid en meer.

Social media marketing kan helemaal worden afgestemd op jouw branche en doelgroep. Het draait om het luisteren naar de doelgroep en de community betrekken. Door kwalitatieve content en het analyseren van resultaten kan er succesvol. Een goede social media strategie is de ideale mix tussen organische posts en betaalde posts.

Organisch social media

Een van de grootste voordelen van organische social media inzetten is dat het posten gratis is. Organische berichten zijn afhankelijk van het engagement per post om meer dan alleen je volgers te bereiken. Door naar statistieken te kijken en in te spelen op het algoritme kun je je bereik vergroten. Het belangrijkste is om consistent te zijn met het posten van organische content. Volgers en nieuwe volgers willen weten waar ze aan toe zijn op jullie pagina. Triggerende en originele content op een reguliere basis.

Betaalde berichten op social media

Het promoten van posts en het inzetten van advertenties is een belangrijk onderdeel van social media. Vanuit het advertentieaccount kun je inspelen op verschillende doelen en targeten op jouw doelgroep. Elke platform van Facebook tot TikTok heeft een unieke strategie. Door te kijken naar data spelen wij in en verbeteren wij doorlopend. Ook door middel van influencer marketing kun je betaalt meer bereik voor jouw merk creëren.

Wil jij jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Of wil meer informatie wat LAAIEND voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul dan vrijblijvend het onderstaand formulier in of bel 030-22 323 23