Search Engine Optimization

. Onderdelen van een SEO strategie zijn onder andere zoekwoordoptimalisatie, duidelijke en relevatie content op pagina’s, overzichtelijke meta data en linkbuilding.

Wat is SEO (Search Engine Optimization)

SEO of Search Engine Optimization staat voor zoekmachine optimalisatie. SEO is een verzamelnaam voor alle processen die de organische vindbaarheid van een webpagina in zoekmachines optimaliseren. Hierdoor kun je de meer verkeer en de juiste bezoekers naar webpagina’s brengen. .

Een goede SEO strategie

Om je doelgroep te bereiken en om leads te generen is het van belang dat je website goed vindbaar is in de zoekmachines. Bijna 95% van de Nederlanders begint de zoektocht naar informatie, een product of een bedrijf in een zoekmachine zoals Google. Dat maakt SEO een onmisbaar onderdeel van een online marketingstrategie.

Bij een goede SEO strategie is de juiste content heel belangrijk. Zoekmachines beoordelen de content op relevante zoekwoorden. Zo bepaalt een zoekmachine waar de website over gaat en of het relevant is voor de zoekopdracht. Door regelmatige nieuwe content aan de website toe te voegen laat je aan zoekmachines zien dat de website actief is. Content op websites betekent niet alleen SEO teksten en blogposts maar ook video’s en infographics.

Een andere belangrijke SEO techniek is linkbuilden. Het bekijken van links binnen een website is een van de manieren waarop zoekmachines kunnen beslissen of de een pagina relevanter is dan een andere pagina. Als links zoals bronnen goed vermeld worden op een website waardeert Google de informatie hoger. Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO.

Voordelen van SEO:

SEO voor beter vindbaarheid en bekendheid. SEO zorgt ervoor dat jouw website beter wordt gevonden binnen zoekmachines. Hierdoor krijg je meer gratis organisch verkeer naar de website. Hoe hoger je scoort in zoekmachines hoe meer mensen er op jouw link klikken.

SEO heeft een positief effect voor lange termijn. De voordelen van SEO en het hoger staan in zoekmachines heeft je website nog maanden of zelfs jaren profijt van.

Het inzetten van SEO kost in het begin veel tijd en kennis maar je bespaart in advertentie kosten.

Het effect van SEO is goed meetbaar en goed te optimaliseren.

Door SEO trek je de juiste bezoekers naar de website. Doordat de zoekwoorden van de bezoeker matchen met de zoekwoorden op de website is de kans groter dat ze de informatie vinden die ze zoeken. 

Meer weten over wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen? Vul dan vrijblijvend het onderstaand formulier in of bel 030-22 323 23